Gilles Boeuf

Verwondering. Iedereen heeft wel eens zo'n moment. 

Ik herinner het mij nog goed, hoe ik als kind aan de grond genageld stond, op de stoep. Ik keek naar de stoeptegels, netjes op een rij, en opeens voelde ik hoe onbegrijpelijk en wonderlijk het is dat zo'n stoep is bedacht. Toen ik later Filosofie studeerde leerde ik vragen stellen aan mijn verwondering. Leerde ik vooral dat verwondering je verder brengt.

In mijn praktijk werk ik daarom vanuit een onderzoekende en nieuwsgierige houding om samen met de ander te kijken naar wat er leeft. Om samen de eigen ideeën en wensen onder de loep te nemen en helder te krijgen. Eventueel gebruik ik daarbij de Socratische gesprekstechniek.

Mijn ervaring als geestelijk verzorger en als casemanager in de zorg zijn daar een goede aanvulling op. Ik heb jarenlange ervaring in het werken met mensen met niet aangeboren hersenletsel. Verlieservaringen begeleiden en rouwverwerking zijn daar een belangrijk onderdeel van. Mede dankzij mijn studie Theologie en Levensbeschouwing heb ik geleerd mensen met zeer uiteenlopende achtergronden bij te staan. Bij te staan bij eventueel verlies en in hun zoektocht naar betekenis.

Weer betekenis vinden in je eigen verhaal  en daardoor nieuwe moed en energie - daar mensen bij begeleiden is voor mij de belangrijkste drijfveer.

 

_MYL4830-Gilles Boeuf-photo Mylene Siegers.jpg